page-header

Turvallisuus ja varustelu

Testattua turvallisuutta suomalaisille vesille

Vuosikymmenien kokemus veneiden valmistuksesta, tuhansien Näpsä-veneiden omistajien antama palaute ja jatkuva tuotekehitys ovat tehneet Näpsä-veneistä ylivoimaisia.

Näpsä-veneiden pohjan ja keulan muotoilu tekee niistä hyvin uivia ja helposti käsiteltäviä. Moottorivene nousee jo pienellä koneteholla liukuun. Tämä vähentää polttoaineen kulutusta ja pehmentää veneen kulkua voimakkaassakin allokossa.

Vakaus, keveys, turvallisuus ja kestävyys ovat Näpsä-kanoottien vahvoja ominaisuuksia.

Turvallisuus ja käytön helppous ovat Näpsä-veneiden parhaita puolia. Veneen kallistuvuus on erinomainen ja vedellä täyttyessäänkin se pysyy hyvin pinnalla.

Kuvassa on Näpsä 500 L. Kuvan henkilön paino on 70 kg.

Kaikissa soutuveneissä ja soutu-moottoriveneissä on noin 5,5 cm korkea hiekkahartsiköli, joka on kuin betonia. Veneen köli kestää kolhuja, iskuja ja kölissä on kulumavaraa noin 3 cm. Hiekkahartsiköli yhdessä korkean kölin ja veneen muotoilun kanssa tekevät veneestä suuntavakaan soutaa. Pohjatulpan reikä jää veneen köliin eikä pohjatulppa tule ulkopuolelta läpi. Veneen sisäpuolelle jää noin 2 cm syvä vesiura, joka kerää sadeveden hyvin pois.

Näpsä-veneen pohjatulppa on sijoitettu viisaasti kölisyvennyksen vesiuraan, jolloin veneen sisäpohja pysyy kuivempana ja sadevesi saadaan poistumaan paremmin. Veneen sisäpohjassa on kahdet jalkatuet. Sisäpohja on karhennettu liukkauden estämiseksi.

Soutuveneiden ja 460 soutu-moottoriveneen keula on muotoiltu tekemään veneen maihin vetäminen ja kiinnittäminen helpoksi.

Näpsä-veneissä on tilaa varusteille ja välineille. Mallien 450 SV, 500 SV ja 500 L leveillä sivukellukkeilla on hyvä säilyttää esimerkiksi ongenvapoja ja virveleitä.

Veneiden sisäpinnat on muotoiltu niin, että sadevesi poistuu vaakapinnoilta mahdollisimman hyvin.

Näpsä-veneet ovat VTT:n testaamia ja ne ovat saaneet direktiivien mukaisen CE-hyväksynnän. Merkkinä tästä on veneissä CE-kilpi.